середу, 8 січня 2014 р.

Рейтинг студентів ІІФ

Уже понад п'ять років увесь професорсько-викладацький склад СНУ бере участь у загальному ранжуванні працівників. Опитування задля встановлення рейтингу включає велику кількість тематично об'єднаних пунктів, що у сумі дають чітку й виразну картину індивідуальних професійних досягнень. Це також гарний спосіб самоконтролю, підведення поточних підсумків та визначення сфер, що потребують допрацювання. 
Мета рейтингу - визначити кращих, а решту - стимулювати до подальшого науково-професійного розвитку. 
Вважаємо за доцільне, слідом за декотрими структурними підрозділами нашого університету, зокрема, факультетом міжнародних відносин, запровадити також рейтинг студентів інституту іноземної філології. Ясна річ, рейтинги їх навчальної успішності існують уже давно, проте, бракує оцінки громадської, наукової, мистецької, благочинної, міжнародної роботи наших студентів. 
Не раз, постаючи перед завдання визначити найкращого, запропонувати кандидатури до призначення додаткових стипендій ми постаємо перед складним завданням, обмеженим часовими рамками й суперечками щодо суб`єктивності. Маючи ж перед очима результати загального рейтингу усіх студентів ІІФ рішення прймати буде просто. 
Мета цього посту - запросити колег і особливо студентів до обговорення ключових пунктів цього рейтингу, а також способу проведення самого ранжування - електронного чи паперового. Сфери, які вважаємо за доцільне включити в оцінку студентської роботи, окрім навчальної успішності, такі: наукова робота (участь у конференціях, олімпіадах, конкурсах, публікації та стипендії), міжнародна діяльність (участь у програмах обміну, робота й навчання закордоном, міжнародні гранти), активна громадянська позиція (творчі та спортивні досягнення, участь у "зелених" та благочинних організаціях, популяризація ІІФ та університету загалом тощо).
З нетерпінням чекаємо порад, а по завершенню організаційних моментів обіцяємо представити анкету ранжування аудиторії наших читачів задля обговорення і остаточного вивірення.
З повагою,
заступник декана ІІФ
із виховної роботи
Левчук А.Л.


2 коментарі:

  1. середній бал за 100 бальною шкалою за поточну сесію
    участь у культурних заходах
    відвідування пар
    написання тез

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, до речі, врахувавши все вказане, забули про відвідування.

    ВідповістиВидалити